Саветовање „Реформа здравства – изазови не престају“

Саветовање „Реформа здравства – изазови не престају“

Од 06.06.2023. до 09.06.2023 одржано је Саветовање на Златибору у организацији Коморе здравствених установа Србије на тему „Реформа здравства – изазови не престају“.

Саветовање је отворио и присутне поздравио проф. др Георгиос Константинидис председник УО КЗУС и директорка КЗУС Снежана Рашић Ђорђевић.

 

Потом се скупу обратио државни секретар из Министарства здравља доц. др Александар Стефоски чија je тема била „Нови правци у здравству и примару“. О дигитализацији у здравству је говорила помоћник министра здравља Слађана Ђукић на тему „Промене правног оквира у контексту дигитализације здравства“.

Дана 08.06.2023. o „Значају Саветовалишта у примарној здравственој заштити“ говорио је доц. др Александар Стефоски.

 

Потом се скупу обратила директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, др Јасмина Станковић на тему „Палијативно збрињавање, пројекат SUPPORT LIFE – PODRŽI ŽIVOT„.

Саветовању је присуствовала и Светлана Тадин као представник РФЗО-а. Из ДРИ је говорио генерални државни ревизор на тему „Успостављање система интерне контроле и интерне ревизије у здравственим установама“, а о „Неправилностима и искуствима ДРИ у досадашњим ревизијама у здравственим установама“ говорио је врховни државни ревизор Жељко Мотић.