Савремени УЗ апарати, боља дијагностика, квалитетнија услуга

Савремени УЗ апарати, боља дијагностика, квалитетнија услуга

Град Шабац финансирао је набавку два најмодернија ултразвучна апарата за Дом здравља Шабац. Савремени уређаји имају вишенаменске сонде, а могу се користити за кардиолошке, гинеколошке и прегледе меких ткива. За Град Шабац изузетно су важно да Дом здравља као установа примарне здравствене заштите поседују квалификован кадар, поуздану опрему и добре услове за рад, јер је то предуслов за квалитет здравствене заштите за све наше суграђане истакао је током данашње посете нашој установи Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца. На значај набављене опреме у разговору са руководством указао је и др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца.

PREGLED

– Набавка ова два ултразвучна апарата није значајна само за Дом здравља већ за цео град, за све наше суграђане. Зато смо за набавку ових апарата из буџета издвојили 4,7 милиона динара. До краја године биће набављена и централна стерилизација, почеће прва фаза реконструкције објекта у Прњавору, а све са једним циљем – да наши суграђани имају квалитетне услове за лечење и то на подручју целе Градске управе. Ово је значајно и за лекаре и запослене у Дому здравља, а ми као град препознајемо њихов професионални ентузијазам и обезбеђењем бољих услова и модерне опреме дајемо им подршку – рекао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

N I B I D

Представнике града са свим предностима ове опреме и могућностима упознали су представници руководства установе и Дејан Марковић, председник Управног одбора.

SVI MILJESIC PRICA

– У професионалном смислу ово су најсавременији апарати, имају 4 Д опцију и имају вишеструке наменске сонде – могу се користити за кардиолошке, гинеколошке и прегледе меких ткива. Ово значи могућност врхунске дијагностике и побољшање квалитета услуге. Пет наших лекара већ је прошло обуку за рад на овим модерним апаратима, а на обуци је тренутно још шест колега. Од почетка године у нашој установи обављено је преко 1.600 ултразвучних прегледа, а набавка ових апарата ће, уверен сам, допринети повећању палете и обима услуга – каже прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

UZ UREĐAJ

Два нова ултразвука налазе се у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва и Служби за здравствену заштиту жена.