Симпозијум КОВИД ИНФЕКЦИЈА КАО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБОЉЕЊЕ – ПРО ЕТ KОНТРА

Симпозијум КОВИД ИНФЕКЦИЈА КАО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБОЉЕЊЕ – ПРО ЕТ KОНТРА

Национални симпозијум медицине рада се одржао на Златибору од 15.09-18.09.2022.

Симпозијум је организовао Институт медицине рада „Др Драгомир Карајовић“ на челу са директором Проф др Александром Миловановић. Тема Симпозијума је била : КОВИД ИНФЕКЦИЈА КАО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБОЉЕЊЕ – ПРО ЕТ KОНТРА.

Симпозијуму је присуствовала директорка нашег Дома здравља др Јасмина Станковић. Предавачи на ову тему су били : директор Клинике за инфективне болести проф др Горан Стевановић и заменик директора Проф др Ивана Милошевић.

Искуства из KОВИД 19 болнице БАТАЈНИЦА са приказом хоспитализованих пацијената је изнела Проф др Татјана Адзић. О KОВИД ИНФЕКЦИЈИ КАО ПРОФЕСИОНАЛНОМ ОБОЉЕЊУ и искуствима других земаља  о признавању KОВИД инфекције као професионалног обољења говорили су Проф др Петар Булат као и проф др Александар Миловановић. Остали предавачи су говорили о Постковид синдрому, о злоупотреби антибиотика током KОВИД 19 инфекције.

Последњег дана Симпозијума била је Секција медицине рада коју су организовали заспослени из Завода за здравствену заштиту Крагујевац заједно са директорком др Надом Миловановић.