Систематски прегледи првака почињу прегледом код изабраног лекара

Систематски прегледи првака почињу прегледом код изабраног лекара

Један од неопходних предуслова за упис првака у основне школе, који је почео данас, је систематски преглед будућих школараца у нашем Дому здравља. Све почиње прегледом изабраног лекара, а потом тимска сестра заказује прегледе за предшколце код лекара специјалиста шабачке Опште болнице.

– Систематски прегледи првака почели су првог марта, а планирано је да око 1.100 малишана, који ће на јесен поћи у школу буду прегледани до краја маја. Истакла бих посебно значај тимске сестре које у великој мери ове прегледе чине ефикаснијим и настоје да добро организацијом и заказивањем прегледа код специјалиста уштеде време родитељима, а малишане поштеде стреса. Желим да истакнем одличну сарадњу са болницом у овом послу – рекла је др Братислава Божилов из Службе педијатрије у емисији Шабачка хроника ТВ Шабац.

Малишани, после прегледа изабраног лекара, одлазе и код специјалисте у службама ОРЛ и физијатрије, као и код изабраног стоматолога. Иако предвиђамо да систематски прегледи првака буду завршени до краја маја, сви који то не обаве у том року, могу и касније довести малишане на преглед код изабраног лекара, како би на време уписали своју децу у школу.