Скупштина Града Шапца именовала прим. др Мирослава Поповића за директора Дома здравља

Скупштина Града Шапца именовала прим. др Мирослава Поповића за директора Дома здравља

На последњој седници Градска скупштина именовала је прим. др Мирослава Поповића за директора Дома здравља Шабац. Др Поповић рођен је 1963. године у Пријепољу, основну и Средњу медицинску школу завршио је у Шапцу, а Медицински  факулет у Београду. Приправнички стаж одрадио је у ЗЦ „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу 1990/91.године, а државни испит је положио у новембру исте године.

Први посао прим. др Мирослав Поповић добио је у Служби опште медицине у ЗЦ „Др Лаза К.Лазаревић“ у Шапцу  у јулу 1993., а две године касније премештен је у Службу хитне медицинске помоћи .

Специјализацију Ургентне медицине завршио је 1995. на Медицинском факултету у Новом Саду, после чега наставља да ради у СХМП Шабац ЗЦ „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац.

На челу ове Службе Дома здравља Шабац прим. др Мирослав Поповић био је од априла 2004. до јула  2013. године, од када је обављао посао начелника Службе за ургентни пријем и збрињавање Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац.

Прим. др Поповић аутор је више десетина самосталних радова  и коаутор великог броја стручних радова, претежно из области Ургентне медицине. Од јула 2012. стекао језвање примаријуса.

Активан је члан Црвеног крста Србије, подружница Шабац као председник Одбора за здравство од  2004. Лиценцирани је  инструктор Прве помоћи и судија на такмичењима Црвеног крста  регионалног, државног и  међународног значаја, а поседује и лиценцу инструктора ПХТЛС –а за  Србију.

Прим. др Мирослав Поповић на челу Дома здравља заменио је досадашњу директорку прим.др Весну Ђурић, која је поднела оставку на ову функцију.