Спољашњи оцењивачи изразили задовољство применом и унапређењем стандарда у Дому здравља Шабац

Спољашњи оцењивачи изразили задовољство применом и унапређењем стандарда у Дому здравља Шабац

Редовна посета спољашњих оцењивача у оквиру контроле постигнутих и имплементираних стандарда у нашој здравственој установи реализована је крајем прошле недеље. У посети су нам били спољашњи оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа Србије др Данка Живановић, специјалиста опште медицине из Дома здравља Ваљево и дипл. економиста Стана Арсенијевић из Дома здравља Крагујевац. У посети је била и Светлана Дрча стручни сарадник АЗУС-а.

Ради се о редовној годишњој провери усклађености рада у Дому здравља са нивоом који је показан пре годину дана. Посета је ненајављена и траје један дан. Оцењивачи су најпре разговарали са прим. др Весном Ђурић, директорком Дома здравља, потом су прегледали припремљену документацију којом треба да се докаже напредак у достизању задатих стандарда здравствене заштите.

Током упознавања са документацијом, наши гости су о свим важним темама у овој области разговарали са координатором за самооцењивање др Слађаном Каурин Милетић, помоћником директора за медицинска питања.

Након тога су разговарали са вођама тимова за саооцењивање и обишли установу. Крај посете обележило је задовољство спољашњих оцењивача јер смо, по њиховим речима, не само одржали достигнути ниво, већ и унапредили квалитет здравствене заштите. Коначан извештај о овој акредитацијској посети нашем Дому здравља очекује се у наредном периоду.