Србија кула здравља

Србија кула здравља

У среду 8. новембра у Хотелу Југославија у Београду одржана је дебата „Србија кула здравља“ о дигитализацији здравственог система.

 

Дигитализација здравственог система као целине, кроз унапређење дијагностичких и медицинских процедура, као и дигитализација здравствених установа као пословних система били су тема јавне дебате „Србија кула здравља“. Након уводног обраћања, у наставку се могао чути низ презентација о могућностима унапређења здравства кроз примену дигиталних технологија.

Затим, у отвореној дебати разговарало се о постојећим дигиталним опцијама и резултатима њихових примена у систему. Иако је помињана и будућност кроз иновације које се развијају, акценат је стављен на реална, тестирана и одмах примењива решења за унапређење система као целине, укључујући фармакологију и иновативне методе лечења.

На овој дебати наш Дом здравља су представљали др Јасмина Станковић, директорка установе и Александар Андрић, начелник финансија. Такође, у програму дебате учествовали су представници разних комапнија као што су „Heliant“, „Schneider Electric“ и „Cisco“, затим компанија „Roche“ и „Galenika“ као и директори болница. У публици, с могућношћу укључивања у дискусију, нашао се већи број здравственог и техничког особља из приватних и државних установа широм Србије као и представници удружења пацијената.