Све више заражених међу школарцима

Све више заражених међу школарцима

У Ковид 19 амбуланти Дома здравља „Др Драга Љочић“, и код одраслог становништва и код деце школског узраста, значајно је порастао број прегледа. Како др Јасмина Станковић, директорка шабачког Дома здравља истиче, код деце је забележена повишена телесна температура, кашаљ, кијавица, запушен нос, цурење из носа.

Добро је што су за сада углавном клиничке слике лакше, код деце нема упале плућа, док у Ковид 19 амбуланти при Служби одраслог становништва имамо све старосне категорије, значи радно активно становништво, старију популацију и код њих има и компликација. Јављају се са пнеумонијама плућа и углавном је то већи проценат невакцинисаних – каже др Јасмина Станковић.

Поред вакциналног пункта у улици Попа Карана 2 у Шапцу, вакцинација се спроводи и у селима Волујац, Прњавор, Мајур, Јеленча и Орид. Нема гужви и нема чекања, а екипама су се у петак придружиле и директорка установе др Јасмина Станковић и главна сестра Дома здравља Драгана Симеуновић.

Организована је и вакцинација у Геронтолошком центру. У овој установи трећом дозом вакцинисано је 105 корисника и то 99 Фајзером и шест вакцином произвођача Синофарм. Укупно је током јучерашњег дана дато 288 трећих доза и 96 првих. У Служби дечије здравствене заштите вакцинисано је свега 34 деце узраста од 12 до 15 година.

Због све већег броја прегледа и у Ковид 19 амбуланти за одрасло становништво, као и у амбуланти при Служби дечје здравствене заштите, и због све већег броја позитивних на Ковид 19 инфекцију, апелујемо на грађане да се одазову на вакцинацију, јер је то једини начин да се живот врати у нормалу.