Света Петка – слава медицинских сестара и техничара

Света Петка – слава медицинских сестара и техничара

Свечано, у присуству великог броја гостију – сарадника и пријатеља, медицинске сестре и техничари и ове године прославили су своју славу – Свету Петку. У Клубу Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ славили су заједно запослени Дома здравља и шабачке болнице. Ломљењу славског колача, на дан у славу заштитнице и светитељке, присуствовали су представници руководства, а међу бројним гостима били су директор Филијале Републичког завода здравственог осигурања Небојша Зеленовић и представници многих установа и институција са којима негујемо добру и успешну сарадњу.

Sestrinska slava

Посао медицинске сестре изузетно је захтеван и одговоран – оне су део тима, који добре резултате постиже само заједничким и савесним радом, па је и дан који је посвећен медицинским сестрама и техничарима заправо дан који слави ову хуману професију и указује на њену важност у послу који је поверен запосленима у нашој здравственој установи.

Домаћини славе били су служба Поливалентне патронаже са центром за превенцију болести Дома здравља Шабац, Служба трансфузије и Служба за инфективне болести Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“. У духу традиције ових простора овогодишњи домаћини славу су предали онима који ће то бити наредне године  – Служби за дечију здравствену заштиту са медицином спорта и Служби неурологије.

Погледајте још фотографија »