Светска недеља дојења –психофизичке припреме веома важне за будуће мајке

Светска недеља дојења –психофизичке припреме веома важне за будуће мајке

Кампања посвећена дојењу у оквиру Светске недеље дојења има за циљ да пружи подршку мајкама које доје, а ове године је посебно посвећена женама које раде, па је гесло кампање „Нека и маме које раде доје“. Мајке које раде, треба да имају могућност да доје своју децу, без обзира где раде, па је на окружењу да им пружи подршку и створи ту могућност.

Дом здравља Шабац се разговором на ову тему са будућим мајкама и поделом адекватног материјала укључио у глобалну кампању, што је наишло на интересовање и позитивне реакције трудница које су сталне полазнице наше Школе за психофизичку припрему трудница. Колико су психофизичке припреме трудница важне за будуће мајке најбоље говоре нека од писама наших полазница:

ZENE OSMEH SIRE

Моје искуство везано за Школицу за труднице и психофизичке припреме за порођај је позитивно и помогло ми је до сад.

Катарину дојим, за време трудноће сам масирала дојке, извлачила брадавице, али на почетку је, ипак, било проблема, она малена, ја сам имала млека, али није успевала да извуче. Много ми је током припрема и самог порођаја помогло све оно о чему смо говорили у Школици. Лепо смо прошле Катаринаи ја, она је оцењена оценом 9-10 и док сам се напињала само сам размишљала да је што пре „избацим“ и да све буде добро. Доктор и бабица су похвалили моје понашање, а то је резултат психофизицких припрема и рада са вама.

Мени су психофизичке припреме значиле, надам се да ће и другим будућим мајкама, као и да ће се одазвати у што већем броју. Поздрав нашим инструкторкама и свим патронажним сестрама, заиста сам задовољна и кућним посетама које су уследиле након нашег изласка из болнице, љубазношћу и стрпљењењем да одговоре на моја питања изазвана стрепњом око малене…. :)“

Марија Гајић Павловић

Желим да се захвалим за дивно и корисно време које сам искористила у ШКОЛИЦИ и на ПСИХОФИЗИЧКИМ ВЕЖБАМА. Захваљујући томе порођај ће ми остати у најлепшем сећању, све научено сам максимално искористила и самим тим имала потпуну контролу над контракцијама и напонима.

Сада уживам у најлепшој улози – улози мајке. Родила сам дечака који се зове Ђорђе. У току вежби сам се спријатељила са осталим трудницама, а неке од њих су се породиле кад и ја. Из породилишта смо изашли богатији за два пријатељства.

Желим да се захвалим и Наташи која је водила психофизичке вежбе стручно уз пуно љубави и разумевања за сваку трудницу.

Све најбоље желе вам Марина и Ђорђе.

Марина

TABLA BOLJA

Циљ свих ових активности је да се ојача друштвена свест о значају и предностима дојења, како би се унапредило и здравље бебе и здравље мајке. Наше активности на овом плану су континуиране, а бићемо, свакако и део Националне кампање посвећене овој теми, која се одржава од 5. до 11. октобра.

DOJILJA