Трибина Кораци за здраву трудноћу

Трибина Кораци за здраву трудноћу

Трибина Пројекта „Кораци за здраву трудноћу“ биће одржана у клубу Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац у четвртак, 6. фебруара, у 11 часова. Пројекат је осмишљен је и организован са циљем да промовише сигурну и здраву трудноћу, и помогне у повећању наталитета, јер у Србији се сваке године роди све мање беба. Током трајања пројекта планирано је да едукативне трибине буду одржане у 10 градова Србије, а Шабац је четврти град у ком ће се говорити о овој веома важној теми. Пројекат је до сада представљен у Петровцу на Млави, Крагујевцу и Суботици.

На тему „Кораци за здраву трудноћу“ говориће проф. др Мима Фазлагић, директор Пројекта „Кораци за здраву трудноћу“, др Снежана Дејановић, специјалиста хигијене, Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, проф. др Мирослава Гојнић Дугалић, Клиника за гинекологију и акушерство КЦС и Марија Живковић, Виша медицинска сестра.

Дом здравља Шабац позива све заинтересоване да присуствују овој трибини, како бисмо дали допринос развоју свести о све присутнијем проблему пада наталитета у нашој земљи и допринели побољшању положаја трудница и породиља.

Пројекат воде Фондација „Драгица Николић“, Клиника за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије, „Cryo save“ , највећа приватна европска банка за чување матичних ћелија, уз подршку Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, као и локалних Домова здравља и породилишта.