У понедељак почиње са радом пункт Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору

У понедељак почиње са радом пункт Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору

Опсежни радови на реконструкцији некадашњег АТД диспанзера у здравственој амбуланти Дома здравља у Прњавору су завршени и на тај начин створени су услови за отварање пункта Службе хитне медицинске помоћи у овом селу. Пункт ове Службе почеће са радом у понедељак, 7. новембра. 

Лекари ове службе дежураће у Прњавору 24 часа, а на овај начин житељима овог и околних села услуге ове службе биће доступније. На пункт у Прњавору биће распоређено пет лекара запослених у Служби хитне медицинске помоћи нашег Дома здравља.

Отварањем овог пункта омогућиће се бржа лекарска интервенција, што је врло важно, јер је реч о локацији која је уз регионални путни правац према Лозници, а лекари ће бити на располагању и житељима овог дела Мачве у случају њихове потребе за указивањем хитне медицинске помоћи. Заједничка акција Дома здравља Шабац и Града одговор је на иницијативу Месне заједнице Прњавор, а на овај начин наш Дом здравља унапређује  квалитет здравствене заштите на целом подручју Градске управе, што је наше примарно опредељење и један од основних задатака.

Укупна вредност радова у Прњавору је око 1,1 милион динара, а финансирали су их Град Шабац и Дом здравља Шабац.