У Прњавору вакцинисано 200 најстаријих суграђана

У Прњавору вакцинисано 200 најстаријих суграђана

У Дому културе у Прњавору обављена је вакцинација 200 најстаријих суграђана који су се пријавили преко портала еУправе, а који нису могли да дођу на вакцинални пункт у Шапцу.

Вакцинацију првом дозом спровела су два тима са двоје лекара и четири медицинске сестре, од којих је један мобилни палијативни тим Дома здравља „Др Драга Љочић“ у Шапцу, а други је из здравствене станице у Прњавору.

Велику помоћ пружила је месна заједница, као и волонтери. Имунизација је обављена на иницијативу Удружења пензионера Прњавора, а наши најстарији суграђани определили су се за вакцине кинеског произвођача „Синофарм“.

Од почетка масовне имунизације, екипе Дома здравља „Др Драга Љочић“ не само што су свакодневно ангажоване на вакциналном пункту у сали економске школе „Стана Милановић“, већ одлазе и на кућне адресе полупокретних и непокретних како би обавили вакцинацију.

– Изузетно сам задовољна одзивом наших суграђана на масовну имунизацију. Одушевила нас је иницијатива Удружења пензионера Прњавора и радо смо се одазвали овом позиву. И даље ћемо се одазивати на овакве позиве, долазити и до најудаљенијих села. Даљина није препрека да нашим суграђанима омогућимо вакцинацију у што већем броју – нагласила је др Јасмина Станковић.

До сада је у Шапцу дато укупно 17.180 доза вакцина. Од тога је првих доза 10.160, а са ревакцинацијом 7.020.