У Шапцу одржана 15. конференција „Маркетинг у фармацији“

У Шапцу одржана 15. конференција „Маркетинг у фармацији“

У Кристалној дворани хотела „Слобода“ у Шапцу, у суботу је одржана 15. Конференција „Маркетинг у фармацији“. Организатор овог скупа, којем је присуствовало више од 300 лекара и фармацеута са подручја читаве Србије, већ традиционално била је веледрогерија „ЛИН“ из Шапца, односно Апотекарска установа „Мелиса“. Централна тема конференције у оквиру које су одржана предавања најеминентнијих српских стручњака, била је „Нова знања, вештине и компетенције здравствених радника – изазов у 21. веку“. Интересантно је да је ова конференција у Шапцу одржана седми пут.

Директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ др Јасмина Станковић, добила је позив да одржи поздравну реч. Захваљујући се организатору конференције Ненаду Радовићу на поверењу да отвори 15. по реду скуп лекара и фармацеута, директорка наше установе присутне је поздравила у име свих запослених у шабачком Дому здравља, као и у своје лично име.

– Радује ме што из године у годину овај скуп постаје све бројнији. Била сам одушевљена када сам улазила у хотел и видела све вас. То нам говори да смо се ужелели ових скупова, којих није било током Ковид 19 пандемије. Ови скупови имају за циљ, не само да разменимо искуства, стичемо нова знања и вештине, него и да се дружимо. Сарадња лекара и фармацеута је од изузетне важности, што смо видели током Ковид 19 пандемије. Од момента када је Светска здравствена организација 11. марта 2020. године прогласила пандемију, наша сарадња продубила је односе и то ће у наредном периоду бити од изузетне користи – нагласила је др Јасмина Станковић.

Како је даље додала, у протекле две године у фокусу лекара и фармацеута било је заједничко очување здравља свих грађана.

– Стално смо подсећали грађане на поштовање противепидемијских мера, на коришћење суплемената … Имали сте прилику да видите да је стално са њихове стране било питања и потпитања, како лекарима тако и фармацеутима. Били су збуњени и уплашени, сами су хрлили у апотеке да купују антибиотике. Ту је лекарима од велике користи била сарадња са фармацеутима, који су грађанима сугерисали да не узимају истовремено више антибиотика и никако на своју руку без прегледа и савета лекара – рекла је др Станковић.

Конференцију је подржала Лекарска комора Србије, струковна организација свих лиценцираних лекара у нашој земљи, који су у писму прочитаном присутнима истакли да сматрају да овакви скупови могу битно допринети јачању тимског деловања лекара и фармацеута.