У Служби патронаже обележена Национална недеља дојења

У Служби патронаже обележена Национална недеља дојења

Дом здравља Шабац укључио се у обележавање Националне недеље дојења предавањем намењеном трудницама и мајкама које већ доје своју децу које је данас одржано у Служби поливалентне патронаже у нашој установи. О значају мајчиног млека нашим суграђанкама, будућим мајкама, говориле су др Биљана Кујунџић, начелница Службе поливаленте патронаже са превентивним центром, др Братислава Божилов, педијатар у нашем Дому здравља и др Мирјана Лукић, неонатолог Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“. Наши стручњаци су указали на значај мајчиног млека за раст и развој детета, али и на важност успостављања емотивне блискости између мајке и детета. 

PORODILJE I TRUDNICE DAN DOJENJA

Овогодишња кампања у оквиру Националне недеље дојења има мото ,,Нека и маме које раде доје, при чему је акценат на стварању могућности и за мајке које раде да се на исти начин посвете здравом одгоју и расту своје деце у њиховом најранијем узрасту.

DOKTORKE

Обележавање националне недеље дојења има за циљ да јача друштвену свест о значају и предностима дојења и да обезбеди подршку дојења, а тиме унапреди и заштиту здравља мајке и детета. Данашње предавање је, осим бројних савета који ће користити будућим мајкама, било и прилика да им се уруче пригодни поклони.

POKLON

Светска алијанса за дојење и њени партнери на глобалном, регионалном и националном нивоу имаји за циљ да оснаже и подрже све жене да на одговарајући начин комбинују рад са гајењем деце, посебно дојењем.