У сусрет Европској недељи тестирања на ХИВ

У сусрет Европској недељи тестирања на ХИВ

Како улогу у промоцији здравог живота видимо у свим сегментима свог рада, настојимо да на сваки начин активно допринесемо развоју свести о важности очувања здравља. Обележавање значајних датума у Календару здравља има за циљ скретање пажње јавности на важне теме, а бројне активности које се тим поводом организују доприносе остварењу циља. Обележавању 1. децембра, који се обележава као Светски дан борбе против сиде, биће посвећен и састанак градског Савета за здравље, у чијем раду активно учествујемо. У сусрет обележавању овог дана кренуо је и шабачки Завод за јавно здравље, који ће организовати акције тестирања на ХИВ.

”Европска недеља тестирања на ХИВ” обележава се од 22. до 29. новембра 2013. године. Ова акција има за циљ повезивање здравствених установа и организација цивилног друштва како би заједно радили на подизању свести о ХИВ-у и охрабрењу људи да отворено говоре о важности тестирања на ХИВ, као и оснажењу особа у повећаном ризику од ХИВ-а у смислу захтева за већу доступност тестирања према надлежним институцијама. Све ово треба да допринесе смањењу процента касног откривања ХИВ статуса.

У Шапцу ће, у склопу активности везаних за Европску недељу тестирања на ХИВ“, Завод за јавно здравље тесирање на ХИВ организовати у периоду од 25.11. до 29.11.2013. године од 07.30 до 13.30 часова .