UNICEF-ови евалуатори у посети нашој установи

UNICEF-ови евалуатори у посети нашој установи

Нашу установу су данас, у оквиру евалуације UNICEF-ових програма који су подржали унапређење патронажне службе за квалитетнију подршку и добробити и развоју деце у најранијем узрасту, посетили представници ове организације. Они су разговарали са руководством установе, сестрама у Служби поливалентне патронаже, као и представницима различитих фоцус група – корисника наших услуга, и, након посете, истакли велико задовољство оствареним резултатима и начином рада. Оваква оцена још једна је потрвда високог квалитета услуге коју пружамо и посвећености запослених у нашој установи.

Др Босиљка Ђикановић, професорка социјалне медицине на Медицинском факултету заједно са евалуаторима програма UNICEF-а др Тамар Готсадзе, др Георге Готсадзе  и г-ђом Горданом Станков Стојилковић најпре су били у Управној згради Дома здравља где им је директорка нашег Дома здравља др Јасмина Станковић кроз презентацију представила установу.

Након тога је вмс Данијела Марковић, начелница Службе поливалентне патронаже  са центром за превенцију, својом презентацијом упознала представнике са радом ове Службе. Састанку је присуствовала начелница Службе дечије.здравствене заштите и главна сестра Дома здравља Сања Иванковић.

Током посете Служби поливалентне патронаже наши гости су разговарали са фокус групама, а на крају и са сестрама из ове службе. Након разговора истакли су одушевљење њиховим радом, ентузијазмом који показују иако их нема довољно – има их 13, требало би да на 5000 становника постоји једна патронажна сестра, што значи да су потребе града Шапца, који има око 113 хиљада, становника веће.

Посебно их је фасцинирао разговор са трудницама које долазе у нашу Школу родитељства и утисци које су изнеле о раду сестара у  Служби поливалентне патронаже. Сличне утиске су мале и мајке деце до 3 године које су на овај разговор повеле и своју децу. Представници UNICEF -а разговарали су и са представницама ромске популације које су позвале медијаторке Слађана Станковић и Милица Аличић.