Вакцинација у Прњавору

Вакцинација у Прњавору

Упоредо са вакцинацијом на вакциналном пункту у сали Економске школе, данас је организована и имунизација на терену у зравственој станици у Прњавору. Вакцинисано је укупно 250 мештана Прњавора и околних села.

Подршку запосленима пружила је директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, др Јасмина Станковић, која се захвалила мештанима на одзиву  и истакла  да је ово шести долазак на овај вакцинални пункт. Такође је нагласила да је обе дозе до сада у Прњавору примило 610 мештана,  а прву дозу 627.

Само данас, прву дозу вакцине примило је 201 лице и то 159 вакцину Sinofarm, a 42 Pfizer, како су се изјаснили на претходном анкетирању које су организовали представници Месне заједнице у сарадњи са локалном самоуправом и Заводом за јавно здравље.

Вакцинални пункт је посетио и директор Завода за јавно здравље, др Бранко Вујковић и подржао вакцинацију на овом пункту. Директорка Дома здравља се захвалила учитељици у пензији Дари Рајичић и представници Црвеног крста која је позвала мештане на вакцинацију.

Вакцинација се упоредо спроводила и на вакциналном пункту за масовну имунизацију у сали Економске школе у Шапцу, где је укупно вакцинисано 657 особа.