ВАКЦИНЕ НАС ПРИБЛИЖАВАЈУ

ВАКЦИНЕ НАС ПРИБЛИЖАВАЈУ

Светска недеља имунизације 24.-30. Априла, показаће како нас вакцинација повезује са људима, циљевима и тренуцима који су нам најважнији, помажући у побољшању здравља свих, свуда током живота.

Сваке године Светска здравствена организација обележава Европску недељу имунизације како би се подигла свест о значају вакцина. Овогодишња кампања узима у обзир нове вакцине против Ковид-19, са цињем да се изгради поверење у вакцину која спашава животе и штити здравље.

Европска недеља имунизације се као и предходних година поклапа са Светском недељом имунизације па ће се обе кампање промовисати под слоганом „Вакцине нас приближавају“

Циљ  Европске недеље имунизације је од 2005 године повећање обухвата вакцинације,  као и право сваког детета да буде заштићено од болести које се могу спречити вакцином.

Све земље региона, заводи за јавно здравље, здравствени радници ,родитељи и неговатељи,као и политика и доносиоци одлука позвани су да преносе кључне поруке о вакцинацији.

Вакцина је камен темељац здравствене заштите за све.

Подизањем свести о значају имунизације , повећава се и број вакцинисаних!

Достизање и одржавање колективног имунитета популације против заразних болести вакцинацијом је суштина заједничких напора у свим земљама света.

Фото: Super Teen