Велики број прегледа у акцији „Караван здравља“ у Штитару

Велики број прегледа у акцији „Караван здравља“ у Штитару

Акција, која изазива велико интересовање житеља сеоског подручја шабачке Градске управе, своју пуну оправданост показала је и у Мачви – у оквиру Каравана здравља у Штитару се више од 40 житеља овог и околних села одазвало нашем позиву за преглед. Мештани Штитара потврдили су да је акција веома корисна, а до могућности да провере своје здравствено стање и у овом селу дошли су  и наши суграђани без здравственог осигурања.

– Мислим да су овакве акције веома важне, посебно нама на селу. Велики број заинтересованих то доказује. На овај начин могу да провере своје здравље, а најважније је што то могу да ураде и они који немају оверену здравствену књижицу, јер они и немају других могућности. Захвални смо свма који су организовали ове прегледе, лекарима и сестрама, и надам се да ће се нешто овако корисно и добро и наставити – рекла је Рада Гајић из Штитара.

Акцију су подржали чланови Градског већа др Бранко Вујковић и Наташа Радовановић, као и председник УО Дома здравља Шабац Дејан Марковић.

– Акција Караван здравља доказује спремност Дома здравља да пружи квалитетну и безбедну здравствену заштиту у сваком нашем селу. На тај начин јачамо превентивну улогу и излазимо у сусрет потребама наших суграђана. Одговоран однос према корисницима, какав показује Дом здравља Шабац, у складу је са нашим очекивањима и улогом коју има ова важна установа примарне здравствене заштите. Овакве акције, уз пунктове СХМП у Прњавору и недавно отворен у Волујцу повећава ниво квалитета и доступности здравствене заштите – сматра Наташа Радовановић, члан Градског већа Шапца.

Добра организација и велики број заинтересованих за прегледе биле су основне карактеристике и током акције у Штитару.

– Веома ми је драго што је и ова акција изазвала велико интересовање и што је и данас обављен велики број прегледа. Наравно, да је за то важна добра организација акције и велико ангажовање запослених у Дому здравља Шабац. Оваквим акцијама показујемо и одговорност и верујем потврђујемо да смо лидер у пружању примарне здравствене заштите – рекао је прим.др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.