Велики број радова пристигао на конкурс ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЗДРАВ ОСМЕХ

Велики број радова пристигао на конкурс ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЗДРАВ ОСМЕХ

Велико интересовање обележило је конкурс за литерарни састав и ликовни рад на тему ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЗДРАВ ОСМЕХ у оквиру кампање „XXII Недеља здравља уста и зуба 2012.г.“ у коју се активно укључио наш Дом здравља. Више од 250 ликовних и 19 литерарних радова приспело је као одговор на наш позив, а најбоље међу њима, у четири категорије, изабрала је комисија у чијем саставу су били прим. др Милијана Поповић, из Завода за јавно здравље Шабац, др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора за медицинске послове Дома здравља Шабац, наше колегинице Драгана Николић Шобић и Весна Васиљевић и Дамјанка Ђурић из фирме „Микодентал“.

Награде најуспешнијима биће додељене у понедељак, 28.маја у Културном центру у Шапцу, где ће бити изложени награђени радови, у оквиру програма, који садржи и два едукативна предaвања која ће одржати прим. др Милијана Поповић и др Зорица Божић. Предавања су посвећена оралном здрављу и хигијени, а намењена су деци и родитељима.

Изузетно нам је задовољство што се нашем позиву одазвао велики број шабачких малишана, јер њихово интересовање за овај конкурс тумачимо и као интересовање за допринос развоју здравих навика у свим сегментима свакодневног живота, а наша порука и овог пута је да је превенција најбољи и најефикаснији лек.