Велики притисак на ковид амбуланту – све више пацијената са компликацијама

Велики притисак на ковид амбуланту – све више пацијената са компликацијама

Испред ковид амбуланте Дома здравља „Др Драга Љочић“  не смањују се гужве. Овакав темпо траје већ неко време и то од 7 ујутро, када се амбуланта отвара, па све до 22 часа. Лекари који су овде ангажовани истичу да нови талас у ординације доводи подједнако и старије и млађе суграђане.

– Од почетка пандемије, јуче је оборен рекорд по броју прегледа. Чак се 982 пацијента јавило са тегобама – каже др Миленко Матић за портал Info Media Sistem.

О великом притиску на шабачку ковид амбуланту говоре и бројеви. Према подацима Завода за јавно здравље у Шапцу, тренутно је у овом граду скоро 4.000 активно оболелих, што је за чак 2.000 људи више него пре само пола месеца. Уз ово, прошле недеље забележен је и својеврсни рекорд у броју позитивних – 2.073. 

Како је за РТС истакла др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“, клиничка слика пацијената све је тежа.

– Примећујемо да нам се сада јављају и пацијенти са компликацијама, једностраним или обостраним пнеумонијама – рекла је др Станковић.

Извори: infomediasistem.com; rts.rs