Вежбањем до здравља – екипа Дома здравља вежбала са 400 малишана у „Николајевој“ школи

Вежбањем до здравља – екипа Дома здравља вежбала са 400 малишана у „Николајевој“ школи

Како лични и практични пример сматрамо најбољим, Међународни дан физичке активности провели смо вежбајући са ученицима Основне школе „Николај Велимировић“. Нашој иницијативи прикључило се око 400 ђака нижих разреда, а њихово окупљање у том броју, осим што је, уверени смо, било корисно и поучно за њих, представљало је и одличан пример за друге. Представници Дома здравља, др Сандра Ћосић и патронажне сестре Ивана Илић, Мира Дивљаковић и Гордана Тодић, учествовале су у овој акцији, а са малишанима су вежбали и њихови учитељи, представници руководства школе, професори физичког васпитања, рекреатор из пројекта „Расти здраво“.

После једночасовне акције, коју смо ми иницирали у договору са представницима школе, деца су наставила физичку активност возећи бицикле, а организован је и турнир у малом фудбалу.

Међународни дан физичке активности, као и слика, коју је и екипа ТВ Шабац, забележила у Основној школи „Николај Велимировић“, добар су пример и добра прилика да и сами почнете неки вид рекреације – биће корисно за Ваше опште здравствено стање, допринеће бољем физичком изгледу и ојачати Ваше самопоуздање.