VII сусрети Домова здравља Србије

VII сусрети Домова здравља Србије

У хотелу „Палисад“ на Златибору , од 31.03.2023.-02.04.2023., одржан је Симпозијум Домова здравља Србије на тему: „Гојазност, дојабетес и инсулинска резистенција – мултидисциплинарни приступ пацијенту“. Симпозијум је акредитован код Здравственог савета Србије и пружа одговоре на многа питања из домена превенције актуелног савременог третмана инсулинске резистенције и шећерне болести.  Сам садржај Симпозијума је организован предавањима професора медицинског факултета, страним предавачима, саопштењима научних и стручних радова, постер презентацијама и интерактивним учењем.

Из Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац присуствовала је директорка установе др Јасмина Станковић.

Значај сарадње домова здравља на нивоу наше земље, као и размена искустава у раду, превенцији, терапијским третманима у лечењу болести је др Јасмина Станковић препознала као шансу за даље ангажовање и презентовање наше установе.

-Велика је част што је наш Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац на VII сусретима Домова здравља који су се одржали на Златибору од 31.03.2023. до 02.04.2023. изабран да буде домаћин VIII сусрета који ће се одржати следеће године на Златибору. Као установа примарне здравствене заштите чији је циљ очување и унапређење здравља становништва, промовисање здравих стилова живота, правовремено дијагностиковање и савремено лечење болести залагаћемо се за подизање квалитета у пружању здравствених услуга улагањем у едукацију здравствених радника – саопштила је директорка др Јасмина Станковић.

Домаћин овогодишњег Симпозијума  је Дом здравља Горњи Милановац – директор др Александар Чивовић,  а организатори су Дом здравља Лазаревац, Дом здравља Палилула и Дом здравља Крагујевац. Испред Удружења  примарна је била Сузана Стоиљковић из Дома здравља Лазаревац, а из Министарства здравља Симпозијуму је присуствовао државни секретар – професор др Александар Стефоски.