Више од педесет мештана Мачванског Причиновића проверило своје здравље током наше акције

Више од педесет мештана Мачванског Причиновића проверило своје здравље током наше акције

Десета по реду акција у оквиру Каравана здравља данас је одржана у амбуланти у Мачванском Причиновићу. Велики број мештана искористио је прилику да провери опште здравствено стање, а у овој амбуланти, као и у другим током нашег Каравана здравља, били су могући и прегледи гинеколога и офталмолога фирме PWL. Акцији су присуствовали представници руководства наше установе, а задовољство због вишеструке користи за наше кориснике коју има ова акција изразила је Наташа Радовановић, члан Градског већа Шапца.

PACIJENTI

– Велико је интересовање за Караван здравља, како међу житељима села, тако и међу њиховим представницима, који нас позивају, па се ми трудимо да свима изађемо у сусрет. Дом здравља Шабац је показао професионалност и ентузијазам у реализацији ове акције, а сама акција да је у потпуности оправдана. Ова акција је најчешће прилика за оне који другу прилику да провере здравље немају, јер немају здравствено осигурање. И зато је ова акције добра. И зато је Град подржава. Савремени живот доноси бројне изазове, који неретко, остављају последице на наше здравље. Зато је важно контролисати здравље и превенирати болест, чему велики допринос даје ДЗ Шабац – рекла је Наташа Радовановић.

NATASA

Житељи села ређе одлазе на превентивне лекарске прегледе, па је ова акција одлична прилика, посебно за оне без здравственог осигурања.

OFTALMOLOG

– Наша акција Караван здравља настала је као одговор на потребе наших суграђана који живе на селу. Овом акцијом кренули смо у сусрет њиховим потребама и резултати су одлични – на стотине прегледе, који су довели и до тога да неки од наших корисника добију савет, буду усмерени на даље прегледе и стекну свест о важности превентивних прегледа, али и прилику да их обаве. Исте потребе имају и наши суграђани у Шапцу, па користим прилику да најавим и нашу нову акцију „Базар здравља“, коју почињемо 26. јула, на Шабачком хиподрому, на Шабачким коњичким свечаностима, које традиционално окупе велики број посетилаца – каже прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

AMBULANTA