Више од стотину студената обавило систематски преглед. Организација одлична.

Више од стотину студената обавило систематски преглед. Организација одлична.

Систематски преглед, редован за студенте прве и треће године, у Дому здравља Шабац до сада је обавило више од стотину студената Високе технолошке школе струковних студија.

Задовољни смо одзивом студената у досадашњим терминима, а очекује се да ће прегледе обавити до хиљаду студената Високе технолошке школе струковних студија и Високе школе струковних студија за васпитаче – каже др Мирјана Костадиновић из Службе за здравствену заштиту одраслог становништва.

Прегледи обухватају преглед лекара опште медицине, основне лабораторијске анализе, преглед стоматолога и преглед гинеколога за девојке.

– Трудимо се да организација систематских прегледа не утиче на пружање здравствене заштите осталим пацијентима и на редован рад изабраних лекара. Такође покушавамо и да избегнемо контакт студената са болесним пацијентима, па прегледе обављамо у издвојеном простору – додаје др Костадиновић.

Систематски прегледи се обављају у преподневним часовима, а термини се усклађују са обавезама студената. Прегледи лекара опште медицине и стоматолога обављају се у просторијама III здравствене станице, а гинеколошки прегледи у Служби здравствене заштите жена.

– На срећу, здравствено стање ових младих људи је добро и до сада нисмо уочили неке озбиљније поремећаје. Најчешћи су проблеми са тренутно актуелним, углавном вирусним инфекцијама, а у појединачним случајевима алергијске реакције, лоше држање и гојазност- истакла је др Мирјана Костадиновић.