Заменик градоначелника Шапца и руководиоци Дома здравља посетили амбуланту у Мајуру

Заменик градоначелника Шапца и руководиоци Дома здравља посетили амбуланту у Мајуру

Нашу амбуланту у Мајуру, чија реконструкција је почела пре неколико дана, посетили су данас Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца, прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац и др Бранко Вујковић, председник Управног одбора наше установе. Они су са мештанима и председником Месне заједнице Мајур разговарали о радовима на реконструкцији здравствене амбуланте и важности овог посла.

N U MAJURU GLEDAJU PODOVE

– Ово је једна од најважнијих приградских амбуланти. У њој се лечи неколико хиљада мештана, а има и зубну амбуланту у свом саставу. Ово је једно од најважнијих места у нашем систему здравствене заштите. Када смо уочили проблеме и кварове на канализационим цевима и инсталацијама и оштећења зидова, решили смо да започнемо реконструкцију и што пре доведемо у исправно стање овај објекат, како би мештани Мајура могли да се лече у адекватним условима – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

NAPOLJU

Ово је изузетно важан посао за житеље Мајура.

– После дужег времена кренуло се у реконструкцију ове наше амбуланте, која је урађена пре неких 25-30 година и дотрајала је, јер је то монтажни објекат, а задовољава потребе око 10.000 становника Мајура. Град је издвојио средства и захваљујући томе сада ће бити саниран један део амбуланте, а наредне године и други –  каже Михајло Радиновић, председник Савета МЗ Мајур.

Подршка Града, коју је нагласио заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, изузетно је значајна у овом и свим другим планираним пословима.

– Реконструкција ове амбуланте је важан посао, јер се на тај начин стварају услови да и житељи Мајура остваре своје право на квалитетну и безбедну здравствену заштиту. Ово је важно и за лекаре који раде на селу и у приградским амбулантама, јер на овај начин побољшавамо и услове њиховог рада. Циљ нам је да тако буде на целом подручју наше Градске управе. Зато Град подржава иницијативу новог руководства Дома здравља да се најпре побољшају инфраструктурни услови и обнове објекти, посебно на сеоском подручју. Подржаћемо и све друге иницијативе које нашим суграђанима живот чине бољим и квалитетнијим – истакао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

UNUTRA