Започела вакцинација на привременом пункту у Служби кућног лечења и неге

Започела вакцинација на привременом пункту у Служби кућног лечења и неге

Због новонасталих неповољних временских прилика изазваних високим спољним температурама и немогућности хлађења простора на пункту за масовну имунизацију који је у фискултурној сали средње Економске школе у улици Стана Милановић број 2, вакцинални пункт привремено је измештен од 24. јуна у Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, Служба кућног лечења и неге у улици Попа Карана број 2, наводи се у прилогу ТВ Ас Шабац.

С обзиром на то да је овај простор климатизован, на тај начин смо обезбедили адекватне услове за рад запослених, сачували хладни ланац вакцинације и обезбедили адекватне услове и за вакцинацију наших грађана да се и они пријатно осећају током вакцинације. Нема гужви, све протиче у најбољем реду. Овај пункт ће радити као и претходни, сваки дан у недељи и све дане викенда од 7 до 20 часова, дакле у две смене. На овом пункту се вакцинишу као и на претходном не само наши грађани већ и страни држављани из Босне и Херцеговине – истакла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Сем наших суграђана на вакцинацију долазе и држављани Босне и Херцеговине који су наишли на гостољубив пријем, како особља Дома здравља, тако и наших Шапчана који их упућују на тачне адресе. Углавном долазе породично како би се сви вакцинисали.

Примили смо Фајзер вакцину пре 21 дан у Шапцу. Могу све најлепше рећи. Заиста је добро организовао. Могу похвалити и прошлу организацију у Економској школи. Фин пријем, чак и љубазност људи у граду који су нас упутили на овај пункт. Касније смо сазнали да има још седам пунктова, то нисмо знали – каже један од гостију из Босне и Херцеговине који је дошао да прими и другу дозу у Шабац.

Одзивом на вакцинацију задовољни су и у Дому здравља, али апелују и даље да упркос временским условима грађани се одазову вакцинацији.

Ми стално апелујемо да високе спољне температуре не треба да буду препрека да се наши грађани не одазову на вакцинацију. До овог пункта се такође лако долази. Може се доћи аутом имају паркинг места, може се доћи целог дана јер нема дугог чекања ни гужви и оно што могу да изнесем је то да смо са обе дозе вакцинисали преко 38.000 наших грађана, а првом дозом преко 41.000 – рекла је др Јасмина Станковић.

На новом вакциналном пункту доступне су вакцине свих произвођача. Ради се сваким даном од 7 до 20 часова.