„Здрави зуби“ у вртићу „Младост“

„Здрави зуби“ у вртићу „Младост“

Дружење са најмлађима увек доноси радост, а дружење са малишанима у вртићу „Младост“ у Недељи здравља уста и зуба, уз представу „Здрави зуби“ и квиз на тему оралног здравља било је истинско задовољство, али и прилика да у најранијем узрасту допринесемо развоју свести и проширењу знања које доприноси бољем оралном здрављу.

У сарадњи са Предшколском установом „Наше дете“ окупили смо на једном месту све који су нашој деци најважнији – родитеље, васпитаче и представнике установа и институција које се баве овим одговорним послом.

У знању које су показали на квизу, али и глумачкој вештини најмлађих у вртићу „Младост“ уживали су прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац, др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора, Небојша Зеленовић, директор РЗЗО Филијале за Мачвански округ, прим. др Милијана Поповић, Завод за јавно здравље Шабац, др Зорица Божић, стоматолог, Снежана Лукић, директорка „Апотеке Шабац“, родитељи и гости.

– Верујемо да је ово најбољи начин да најмлађи усвоје савете и формирају здраве животне навике у најранијем узрасту. Промоција здравља један је од наших најважнијих послова и зато смо посвећени бројним различитим активностима које имају за циљ да јавности скрену пажњу, допринесу развоју свести о значају здравог живота и побољшању нивоа знања које користи развоју здравих навика. Малишани у вртићу „Младост“ и све што су научили и показали још једна је потврда нашег уверења да се најбољи резултати постижу управо у овом узрасту – рекла је прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља.