Завршна конференција

Завршна конференција

У Сава центру у Београду је 18. 3. 2011. године одржана завршна конференција заједничког пројекта Министарства здравља Републике Србије и Европске уније „Подршка агенцији за акредитацију здравствених установа“ под називом „Квалитет здравствене заштите и акредитација у Jугоисточној Европи“.

Подршка Агенцији за акредитацију

Конференцију је отворила доц. др Невенка Карановић, државни секретар Министарства здравља Републике Србије и г-ђа Јоланда Сан Хосе, шеф I сектора операције Делегације Европске уније у Републици Србији. Скупу су присуствовали представници здравствених установа из целе земље. Представљени су резултати Пројекта који је трајао 22 месеца, са посебним освртом на евалуацију пилот тестирања предложеног националног програма и процеса акредитације. У току Конференције представници акредитационих тела из земаља у окружењу су изнели своја искуства из процеса акредитације, као и кратак осврт на досада учињено у Републици Србији. У завршном делу Конференције десет здравствених установа је добило сертификате о учешћу у процесу тестирања национлних стандарда акредитације.

У име наше установе скупу су присуствовале помоћник директора за немедицинске послове, дипломирани економиста Љиљана Гавриловић и шеф Oдсека планско-аналитичких послова и информатике др Слађана Каурин Милетић.