Акција превентивних гинеколошких прегледа жена наишла на велико интересовање

Акција превентивних гинеколошких прегледа жена наишла на велико интересовање

Наша акција интензивних превентивних прегледа током Европске недеље превенције рака грлића материце, у оквиру које смо омогућили прегледе жена запослених у шабачком Центру за социјални рад, наишла је на велики одзив. У сарадњи са представницима ове институције договорили смо динамику превентивних прегледа на које се од укупно 49 жена, колико  их је запослено у Центру, одазвало 32. Ово сматрамо изузетно важним, јер доприноси развоју свести о важности превенције, која у раном откривању и лечењу ове болести може имати пресудну улогу.

Осим тога, ово је важно због чињенице да је стимулативно утицало и на још неке шабачке колективе. Наиме, подстакнути овом акцијом у контакт са нама ступили су и запослени у Јавном комуналном предузећу „Топлана“ Шабац. За десетак жена, које раде у овом шабачком предузећу, превентивни прегледи биће организовани ових дана, а у току су и договори са руководством Јавног урбанистичког предузећа „План“, како бисмо организовали акцију превентивних прегледа и за жене које су запослене у овој установи.

Интересовање руководства и запослених у овим шабачким јавним предузећима за организоване превентивне прегледе жена од изузетне је важности, јер доприноси и унапређењу свести послодаваца о томе колико је за добре резултате рада од превасходне важности здравље запослених.