Акредитациона комисија у редовној контроли нашој установи

Акредитациона комисија у редовној контроли нашој установи

Оцењивачка комисија Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, посетила је јуче Дом здравља „Др Драга Љочић“ у оквиру шесте редовне контролне посете. Због актуелне епидемиолошке ситуације и овога пута, као у октобру прошле године када је оцењивачка комисија боравила у нашој установи, изостао је обилазак служби. Ипак, комисији је достављен детаљан извештај о раду за протеклих годину дана, а др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ одржала је презентацију о активностима установе од октобра 2020. године.

Испред Агенције за акредитацију здравствених установа Србије састанку су присуствовале Светлана Дрча, виши стручни сарадник из Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, др Рада Стојић, помоћник директора за медицинске послове – специјалиста гинекологије и др Гордана Палић Јеремић, специјалиста опште медицине из Дома здравља Вождовац. Уз директорку наше установе др Јасмину Станковић, састанку су присуствовали и др Мирослав Миљешић, заменик директора Дома здравља „Др Драга Љочић“, др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора за квалитет, др Соња Ђерић, помоћник директора за медицинске послове, Драгана Симеуновић, главна сестра установе и Јасмина Трифуновић, шеф Одсека за хигијену.

На презентацији коју је припремила директорка др Јасмина Станковић, чланови акредитационе комисије могли су да се упознају о начинима организовања вакцинације грађана Шапца, будући да криза коју је изазвала пандемија Ковида 19 траје. Осим на пункту за масовну имунизацију, вакцинација грађана Шапца омогућена је и на сеоском подручју, а екипе наше установе одлазе и на терен како би суграђанима који су непокретни и полупокретни изашли у сусрет да се имунизују. Оцењивачи су могли да сазнају и да наша установа организује вакцинацију у контролисаним условима која је намењена онима који су имали анафилактички шок или бурну реакцију по добијању вакцине против сезонског грипа. Овакав начин вакцинације спроводи се у служби Хитне помоћи, а до сада је у контролисаним условима вакцинисано нешто више од 70 Шапчана.

Иако је борба против Ковида 19 актуелна, службе наше установе трудиле су се да испрате бројне догађаје по календару јавног здравља, те су организоване и активности. Поред овога, током лета на градским манифестацијама наше екипе биле су присутне не само у оквиру службе хитне помоћи, већ и организовањем штандова на којима је са суграђанима разговарано о важности имунизације, а биле су омогућене и основне анализе као што је мерење крвног притиска и шећера у крви. Наша установа одговорила је и на позив Министарства здравља, те је у августу организовала и превентивне прегледе.

Директорка др Јасмина Станковић, на презентацији је оцењиваче упознала и са тим шта је од опреме за протеклих годину дана пристигло у Дом здравља, као и са признањима које је наша установа у истом периоду добила од града Шапца и организатора традиционалних градских манифестација са којима Дом здравља има дугогодишњу сарадњу.

Чланови Акредитационе комисије били су задовољни презентацијом, а оцена након шесте редовне контроле очекује се у наредном периоду. Иначе, Дом здравља „Др Драга Љочић“ Сертификат о акредитацији добила је на седам година, односно за период од 2015. до 2022. године.