Аустријска ТВ ОРФ снимала репортажу у Шапцу

Аустријска ТВ ОРФ снимала репортажу у Шапцу

Екипа аустријске државне телевизије ОРФ на челу са новинаром ове медијске куће Патриком Хафнером, посетила је пункт за масовну имунизацију у Економској школи „Стана Милановић“ у Шапцу.

Аустријски јавни сервис припрема получасовну репортажу о вакцинацији у Србији – држави која није чланица Европске унија, а која је обезбедила вакцине за своје грађане када и најразвијеније западноевропске земље то нису успеле.

Директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ др Јасмина Станковић, приближила је гостима из Аустрије на који начин се процес имунизације одвија у нашој земљи, али и како се грађани заинтересовани за неко од четири цепива пријављују.

Како је директорка наше установе истакла, аустријски новинари били су заинтересовани начином на који је организована масовна имунизација, а посебно интересантан податак им је био то што је обезбеђена имунизација и ван вакциналног пункта.

Наша Служба кућне неге и лечења и мобилни палијативни тим одлазе код непокретних суграђана где их вакцинишу у кућним условима. Такође, организовали смо вакцинацију и у месту Прњавор, на 30 километара од града, како старији суграђани не би морали да путују до Шапца – објаснила је др Јасмина Станковић.