Дарујте крв, дарујте сада, дарујте увек

Дарујте крв, дарујте сада, дарујте увек

Дарујте крв, дарујте сада, дарујте увек – гесло је и наше акције добровољног давања крви у којој је менаџмент Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, предвођен др Јасмином Станковић, директорком и др Дејан Павловић, помоћником директора дао крв.– Ово је начин да искажемо своју солидарност и свест о значају бриге о здрављу у свакој прилици. Ово је и начин да помогнемо људима којима је крв потребна, али и допринесемо превазилажењу проблема са недостатком залиха крви – рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља.


У акцији, која је организована поводом 14. јуна – Светског дана добровољних давалаца крви- прикупљено је 15 јединица крви.
– Добровољно давалаштво крви има општи друштвени значај, а обезбеђење довољне количине крви и лекова добијених из крви за сваку земљу представља национално благо. Потребе наше земље за количинама крви су такве да је неопходно око 40 добровољних давалаца крви на 1000 становника, а код нас је тај број око 30. Сведоци смо скоро свакодневних апела преко друштвених мрежа да се јаве добровољни даваоци крви за појединце којима предстоје тешке операције или су тешко повређени. То више није случај само за ређе крвне групе, него за све и то из разлога смањених резерви крви. Посебно је то случај лети када се те резерве слабије попуњавају. Менаџмент и запослени Дома здравља “Др Драга Љочић” Шабац желе својим личним и колективним примером да истакну значај добровољног давања крви и да нашим суграђанима поруче: “Дарујте крв, дарујте сада, дарујте увек” – истакао је др Дејан Павловић, помоћник директора за квалитет у нашој установи.