Дом здравља Шабац учествује у активностима поводом обележавања Светског дана без дуванског дима

Дом здравља Шабац учествује у активностима поводом обележавања Светског дана без дуванског дима

Скоро шест милиона људи годишње умре од последица употребе дувана, а од тога више од 600.000 су непушачи који су изложени дуванском диму. Оваква статистика један је од разлога за развијање свести јавности о штетности дуванског дима, што је један од циљева обележавања Светског дана без дуванског дима, 31. маја. Овогодишња компања има за тему „Уплитање дуванске индустрије”. Кампања ће се фокусирати на откривање и супротстављање агресивним покушајима дуванске индустрије да минира Оквирну конвенцију о контроли дувана СЗО, јер представљају озбиљну претњу јавном здрављу. Дуванска индустрија на разне начине промовише употребу дувана, настоји да избегне обавезна упозорења о његовој штетности али и примену забране пушења на јавним местима, коју законски уводи све више држава. У намери да се овакво, све чешће настојање дуванске индустрије да

Поводом Светског дана борбе против дуванског дима Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ организује шетњу у центру Београда, у четвртак 31. маја 2012., која има за циљ да скрене пажњу јавности на штетне последице пушења и допринесе развоју здравих животних навика.

Наш Дом здравља имаће своје представнике у овој акцији, а придружиће нам се и наши партнери – ученици шабачке Средње школе за уметничке занате, који су аутори идејног решења банера којим се укључујемо у ову активност, коју је подржао и наш оснивач, Град Шабац.