Дом здравља у кампањи обележавања 1. децембра – Светског дана борбе против сиде

Дом здравља у кампањи обележавања 1. децембра – Светског дана борбе против сиде

Превенција болести и рад на промоцији здравља – један од приоритета у раду нашег Дома здравља чини нашу улогу у обележавању свих важних датума у календару здравља изузетно активном. У оквиру кампање, којом ће се ове године обележити Светски дан борбе против сиде – а под слоганом НЕ МОЖЕШ ДА ЗНАШ ДОК СЕ НЕ ТЕСТИРАШ – запослени Дома здравља Шабац одржаће предавања у шабачким основним и средњим школама, а бићемо и партнери у акцији Завода за јавно здравље која је најављена за суботу 1. децембар.

Патронажне сестре Биљана Алимпић и Драгана Михаиловић у петак ће о значају превенције и факторима ризика говорити ученицима основних школа „Никола Велимировић“ и „Вук Караџић“. Предавање на исту тему наши стручњаци др Сандра Ћосић, начелница Центра за превенцију, др Марија Живановић, гинеколот и Тања Вујановић, вмс одржаће у уторак, 4. децембра, у Средњој медицинској школи „Др Андра Јовановић“. Овај сусрет са ученицима прве године медицинске школе биће прилика и за њихово тестирање на тему информисаности о свему што је важно да знају о начинима преношења и могућностима за заштиту од  HIV инфекције.

Дом здравља Шабац биће и део заједничке акције којом ће бити обележен Светски дан борбе против сиде у суботу, 1. децембра, у шабачкој пешачкој зони, испред „старе робне куће“. У овој акцији биће наше вмс Рада Богдановић и Ивана Илић.

Кампању обележавања Светског дана борбе против сиде координира Национална канцеларија за HIV/AIDS при Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Министарство здравља Републике Србије.