Дом здравља Шабац партнер акције Игром против дијабетеса ЖФК „Мачва“

Дом здравља Шабац партнер акције Игром против дијабетеса ЖФК „Мачва“

На темељу чињенице да Дом здравља Шабац препознаје и подржава све активности које промовишу здрав живот, изузетно нам је задовољство да дамо свој допринос акцији Игром против дијабетеса коју ће у понедељак, 14. новембра у 10 часова организовати Женски фудбалски клуб „Мачва“ из Шапца. На овај начин биће обележен Дан борбе против дијабетеса, а у забавној игри ће учествовати деца узраста од 7 до 12 година.

igrom protiv dijabetesa - Svetski dan dijabetesa

Ово је прилика да наши лекари говоре о дијабетесу, начину настанка болести, опасностима, начину лечења, али и превентиви. Лекари из Службе за здравствену заштиту деце биће укључени у активности малишана, али позивамо и родитеље да искористе ову прилику, јер ће дежурни бити и лекари из Службе за здравствену заштиту одраслог становништва, који ће делити промотивни материјал који за циљ има превенцију настанка дијабетеса и саветовати све заинтересоване, али и одређивати ниво шећера у крви.

Циљ акције, коју ће присуством и стручним знањем наших лекара као партнер подржати Дом здравља Шабац, је развијање здравих животних навика код деце у најранијем узрасту, осећаја заједништва и припадања средини.

Организатор је ЖФК „Мачва“ у сарадњи са Open fun football schools, FA Норвешке, From the American People и Забавном школом фудбала из Београда.