Избегавајте активности у најтоплијем делу дана, саветују лекари. Повећан број интервенција хитне помоћи

Избегавајте активности у најтоплијем делу дана, саветују лекари. Повећан број интервенција хитне помоћи

Лекари наше Службе хитне медицинске помоћи у последњих 48 сати обавили су  више од 300 амбулантних прегледа, а на терену су били преко 60 пута. Разлог су изузетно високе температуре последњих дана, које здравствене тегобе стварају и код здравих, а велике проблеме могу узроковати хроничним болесницима. Најчешћи позиви ових дана били су узроковани колапсним стањима, па је важно придржавати се савета наших лекара и избегавати излазак из куће у најтоплијем делу дана. 

– Када температура ваздуха прелази 35, па и више степени, саветујемо нашим суграђанима да избегавају активности и излазак на сунце у интервалу од 11 до 18 часова. Наравно, уколико морају, потребно је да уносе довољно течности, имају лагану памучну одећу и прилагоде исхрану, избегавају алкохол и директно излагање сунцу. Хронични болесници посебно морају повести рачуна, јер овакве временске прилике могу погоршати њихово здравствено стање – каже др Снежана Митровић, дежурна у Служби хитне медицинске помоћи нашег Дома здравља.

Осим лекара који раде у матичној Служби хитне медицинске помоћи у Шапцу,  хитне здравствене услуге доступне су и на нашим пунктовима у Прњавору и Волујцу.