Сутра изложба радова приспелих на конкурс “Правилна исхрана и здравље”

Сутра изложба радова приспелих на конкурс “Правилна исхрана и здравље”

Дом здравља Шабац у сарадњи са Општом болницом „Др Лаза К. Лазаревић“ и Заводом за јавно здравље сутра ће у центру града приредити изложбу радова приспелих на конкурс „Правилна исхрана и здравље“. Од више од 200 радова, колико је приспело на наградни конкурс, жири је изабрао 18 који су послати на Национални конкурс у Институт „Милан Јовановић Батут“, а девет најбољих наградићемо сутра. Награде су обезбедили Општа болница и наша установа, захваљујући помоћи фирме „Графосел“, а добиће их по троје најуспешнијих у категоријама предшколаца, ученика од првог до четвртог и од петог до осмог разреда.

 

Догађај у центру града употпуниће и најмлађи Шапчани, деца из вртића ПУ „Наше дете“ и ученици првог разреда Основне школе „Јанко Веселиновић“. Ово је само једна од активности којима смо у месецу правилне исхране настојали да укажемо на њену важност у развоју од најмлађег узраста.

Сутрашња активност је и прилика да укажемо на све аспекте који су важни у очувању здравља – између осталог и на потребу за редовним контролама, па ће тако др Љубица Ножинић Вилус са сарадницима, анкетом, проверавати ризик од оболевања од шећерне болести.