Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове са циљем промоције здравих стилова живота

Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове са циљем промоције здравих стилова живота

Промоција здравља и превенција болести један је од наших најважнијих послова, па, у сарадњи са другим установама, организујемо различите активности које ово имају за циљ. У сусрет октобру у ком обележавамо Недељу дојења и Месец правилне исхране упутили смо допис свим школама и Предшколској установи „Наше дете“ са позивом да учествују на наградном конкурсу у оквиру ког ће бити изабрани најбољи литерарни и ликовни радови. Све ученике, њихове наставнике, све предшколце и њихове васпитаче и на овај начин позивамо да напишу или насликају радове на следеће теме:

– за обележавње Недеље дојења

Мајчино млеко најбоља храна

– за обележавање Месеца правилне исхране:

Твоја храна је чувар твога здравља

Како једеш тако мислиш, како мислиш тако живиш

Залогај по залогај  до здравља

Ликовни радови би  требало да буду урађени на папиру формата 35×50 цм. Сви радови треба да буду потписани, а потребно је навести и узраст детета. Радове треба послати Дому здравља Шабац најкасније до 26. септембра 2011. Наша комисија ће одабрати три најбоља, у категоријама предшколци, ученици 1-4. и ученици 5-8.разреда, и проследити их Заводу за јавно здравље, одакле ће бити упућени Институту за јавно здравље Србије који ће на националном нивоу одабрати најбоље радове.

Аутори радова који буду одабрани и послати у Завод за јавно здравље биће такође награђени. Жеља нам је да се што већи број деце укључи у ову кампању, јер бисмо на тај начин, верујемо, највише допринели стварању здравих стилова живота у узрасту у ком је то најважније.