Лекари и библиотекари на заједничком послу – за добро наше деце

Лекари и библиотекари на заједничком послу – за добро наше деце

У седмици која је почела Светским даном детета, а у поводу почетка заједничке реализације пројекта „Рођени за читање“ јуче су Библиотеку шабачку посетиле прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац и др Биљана Вуковић, начелница Службе дечје здравствене заштите. 

Оне су у разговору са директорком Библиотеке шабачке мр Соњом Бокун Ђинић и ауторима пројекта изразиле задовољство због партнерства у пројекту којим се подстиче стварање и развој читалачких навика код малишана.

Родитељи који су са малишанима испунили простор дечје читаонице Библиотеке шабачке највише су се интересовали за респираторне инфекције и исхрану деце у зимском периоду. Деца су била одушевљена простором Библиотеке у којој ће, очигледно, уз своје родитеље радо проводити време. Др Биљана Вуковић у изјави за РТВ Шабац позитивно је оценила овакав вид ангажовања лекара нашег Дома здравља и учешће у пројекту који ће позитивно утицати на психофизички развој деце од најранијег узраста.

Лекари – педијатар и стоматолог и наши здравствени сарадници једном месечно ће одлазити у Библиотеку и у разговору са родитељима и њиховим малишанима настојати да одговоре на сва питања, на тај начин непосредно настојећи да допринесу афирмацији позитивних особина и развоју за децу, али и њихово окружење, корисних навика.

Погледајте још фотографија »