Мишар: ближи својим корисницима – још једна успешна акција „Каравана здравља“

Мишар: ближи својим корисницима – још једна успешна акција „Каравана здравља“

Наша екипа данас је била у Мишару. Нашим суграђанима пружили смо могућност да провере вредности крвног притиска, шећера у крви, да обаве преглед лекара опште праксе, а доступним смо учинили и прегледе гинеколога и офталмолога. Подршку нашој акцији и данас је дао заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, а у Мишару је био и председник Управног одбора наше установе Дејан Марковић.

IVAN MERI PRITISAK

Више од 600 људи до сада је искористило прилику за преглед у оквиру Каравана здравља. И то је највећа вредност ове наше активности, уз подизање свести о важности превенције. Многи од наших суграђана годинама нису били код лекара, много немају здравствено осигурање – управо због тога су важне овакве активности, а Дом здравља Шабац, осим овог, реализује и многе друге пројекте, којима је циљ да здравствена услуга буде што доступнија и квалитетнија – рекао је др Иван Стефановић, лекар у Дому здравља Шабац.

SECER

Град подржава наше активности, јер у њима препознаје значај за реализацију основне мисије града – да свако у једнаким условима оствари своје право на здравствену заштиту.

– Из градског буџета за здравствену заштиту на примарном нивоу, дакле у граду и Дому здравља, ове године издвојено је 54 милиона динара. Овако значајна средства доказ су колико нам је важно да се сви наши суграђани лече у истим условима. Захваљујући томе створена је могућност да 18 младих лекара буде ангажовано кроз различите пројекте, а тиме је њихова услуга постала доступнија на целом подручју Градске управе. Млади лекари добијају прилику да остану у свом граду и раде, наши људи да се лече и провере своје здравље, чак и они без осигурања, а Дом здравља да набави модерну опрему, што гарантује безбедност у пружању услуга. Све то захваљујући подршци града, која ће се наставити и у наредном периоду – истакао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

N DAJE IZJAVU