Млади специјалисти Дома здравља Шабац – будућност и понос наше установе

Млади специјалисти Дома здравља Шабац – будућност и понос наше установе

Свесни одговорности посла који обављамо и потребе за активним и континуираним учењем, Дом здравља Шабац настоји да створи услове за стално унапређење знања својих запослених. Циљ нам је да, како просторним и капацитетима по питању опреме, и стручношћу спремно одговоримо на све потребе наших пацијената и захтеве професије.

Шапчанка др Марија Мишић, недавно је постала педијатар. Професија, која је остварење сна, изискивала је много рада, труда, одрицања, па је порука младима, будућим лекарима да на све то морају рачунати, ако бирају овај посао, каже др Мишић.

– Рођена сам у Шапцу,  живела сам у Варни где сам и завршила Основну школу „Лаза К. Лазаревић“, као „вуковац“. Шабачку гимназију сам завршила 1996. године када сам уписала Медицински факултет у Београду. Дипломирала сам крајем маја 2003. године са просечном оценом 8,83 – каже др Марија Мишић, која је од недавно део нашег тима у Служби за здравствену заштиту деце.

На стажу је била у Клиничко-болничком центру „Звездара“, а потом је шест месеци радила на пословима стручног сарадника у фирми „Медифарм“ у Београду.

– Посао стручног сарадника није испунио моја очекивања, па сам се вратила у Шабац и запослила у Здравственом центру 2005. године. Две године сам радила у општој пракси, а потом сам добила специјализацију из педијатрије за Дом здравља о којој сам одувек и маштала. Специјализацију сам започела у матичној кући, затим наставила у шабачкој болници на одељењу педијатрије а потом на Институту за мајку и дете где сам провела дивне дане и стекла много новог знања и пријатеља. Све ово не би било тако лепо да ја у међувремену нисам добила и своју девојчицу која сада има 4 године!

Данас је педијатар у Служби за заштиту деце и омладине.

  – Задовољна сам, услови рада су прилично добри, сарадња са колегама у оквиру наше службе такође. Понекад ми се чини да би сарадња са другим службама могла да буде боља. Ако имам у виду све што сам прошла до посла који сада обављам, младим, будућим лекарима поручила бих да да би неко могао да буде добар лекар мора на првом месту да много воли свој посао, потребно је много рада, снаге, одрицања, воље… Ако сте већ кренули у такву причу онда само напред, ако још увек нисте онда добро размислите колико стварно желите да студирате медицину – додаје за крај др Марија Мишић, педијатар.