Национални дан особа са инвалидитетом

Национални дан особа са инвалидитетом

Поводом обележавања Националног дана особа са инвалидитетом, који се обележава 03.12.2022.  организовали смо систематски преглед  деце са сметњама у развоју  у ОШ „Свети Сава“ Шабац. Дужи низ година, педијатри  Дома здравља Шабац , практикују  одлазак у просторије школе, што много олакшава контролисање здравља деце, поготово током пандемије Корона вируса.

Данас су у договору са директорком установе др Јасмином Станковић, прегледе обавиле  др Снежана Павковић , специјалиста педијатрије и сестре Јагода Симић и Слађана Поповић. Прегледано је 36 корисника и утврђено је да проблеме са кичмом и лоше држање има њих 23, деформитете стопала има 26, проблеме са видом  5, са слухом  4 а гојазних је 20. Деци и њиховим родитељима и  старатељима је дат савет о даљем поступању.

Др Снежана Павковић је саопштила да се нада наставку сарадње наших установа  јер је ово практичан и мање стресан начин контроле здравља деце а поготово ове осетљиве категорије. Захваљујемо се на помоћи и организацији свим запосленим у ОШ „Свети сава“ у Шапцу.