Национални конгрес „Хоћемо и можемо боље“

Национални конгрес „Хоћемо и можемо боље“

Национални конгрес здравствених радника Србије са међународн учешћем “Хоћемо и можемо боље” под покровитељством Министарства  здравља Републике Србије одржава се на Златибору.  Овом најзначајнијем стручном скупу здравствених техничара присуствује дванаест медицинских сестара и техничара из нашег Дома здравља, а осморо презентују своје радове.  У име Почасног одбора Националног конгреса учесницима скупа се обратила директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” Др Јасмина Станковић.

Др Станковић указала је на значајну улогу коју у систему здравствене заштите имају медицински тимови, чији су важан део медицинске сестре-техничари. Др Станковић је истакла и значај континуираног унапређења знања и вештина и јачања и вредновања посла здравствених радника у нашој земљи.


На свечаном отварању у Хотелу “Србија“ прим др  мед. Верица Јовановић, в. д. директор Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, говорила је на тему „Превентивни програми у здравственим установама и скрининг колоректалног карцинома“, а проф.др Ференц. Вицко, државни секретар Министарства здравља Србије о „Значај клиничких путева у здравственом систему Србије“.
Националкни конгрес наставља се предавањима чланова Друштва медицинских сестара-техничара и бабица Србије (ДМСТБС).