Национални Конгрес здравствених радника Србије

Национални Конгрес здравствених радника Србије

Национални Конгрес здравствених радника Србије, са међународним учешћем, одржан је на Златибору у периоду од 26.10. до 30.10.2022. године  под  слоганом „ Важно је знати“.  Конгрес је организовао Савез удружења здравствених радника Србије.

Представници  Дома здравља „Др Драга Љочић” Шабац су били Милан Алексић, Весна Гргуревић, Емилија Јовановић, Биљана Миловановић и Весна Селенић. Добитник овогодишње награде за најбољи рад секције опште медицине са медицином рада је наш ВМТ Милан Алексић са  радом на тему „Саветовалиште за одвикавање од пушења у Дому здравља Др Драга Љочић”.

Додели награде присуствовале су директорка наше установе др Јасмина Станковић и главна сестра Драгана Симеуновић , које подржавају едукацију и примену стеченог знања  наших запослених.

У Дому здравља „ Др Драга Љочић”  у оквиру службе поливалентне патронаже са центром за превенцију, организован је рад са пацијентима – Саветовалиште  за одвикавање од пушења , уз подршку тима наших лекара и едукованог медицинског особља.