Наш Дом здравља учесник кампање „Уплитање дуванске индустрије“ у Београду

Наш Дом здравља учесник кампање „Уплитање дуванске индустрије“ у Београду

Уверени да је активно учешће у свим акивностима које промовишу све аспекте здравог живота и свакодневни континуиран допринос развоју свести о важности очувања здравља, један од наших најважнијих задатака, били смо део заједничке акције у кампањи „Уплитање дуванске индустрије“, која је јуче организована у Београду у оквиру обележавања Светског дана без дуванског дима.

Директорка Дома здравља прим. др Весна Ђурић, др Слађана Каурин Милетић и наше колеге, са ученицима Средње школе за уметничке занате, који су урадили идејно решење банера са поруком на ову тему, били су на скупу који је обележила шетња од Трга Републике, кроз Кнез Михаилову до Калемгдана, а која је имала за циљ да укаже на све присутније настојање дуванске индустрије да умањи утицај позитивних законских аката и свих активности које теже развоју свести о штетности дувана.

О овој важној теми свим учесницима скупа, међу којима су били представници завода за јавно здравље, домоваздравља, медицинских школа, Црвеног крста, говорили су др Дорит Ницан, шефица Канцеларије Светске здравствене организације за Србију, представници здравствених установа из Србије и Комисије за превенцију употребе дувана.

Учесници манифестације, међу којима је био и наш Дом здравља, од организатора су добили пригодне захвалнице, као још једну потврду о важности активног доприноса промоцији здравља у свим сегментима нашег рада.

Погледајте још фотографија »