Ново санитетско возило за нашу установу

Ново санитетско возило за нашу установу

Дом здравља „др Драга Љочић“ Шабац данас је добио нови санитет намењен превозу пацијената који су на дијализи. Возило додељено нашој установи од Министарства здравља републике Србије  је марке Фиат Дукато , вредности 3,9 милиона динара.

Директорки установе др Јасмини Станковић су уручени кључеви возила.

-У име запослених Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац и у своје лично име захваљујем се Влади Републике Србије, Министарству здравља и  министру на подршци коју пружа свим здравственим установама. Нашој установи опредељено је возило марке Фиат Дукато, опремљено са девет седишта и  намењено превозу пацијената од њихових кућа на хемодијализу у Општу болницу, као и повратак након дијализе на кућну адресу.  Превоз пацијената се обавља сваки дан у недељи  и то  у две смене, сем недеље. Опредељено возило ће омогућити превоз ове осетљиве групе пацијената из  Мачве и Поцерине као и најудаљенијег села Прњавора. Тренутно се дијализира око 50 пацијената али тај број се мења. Две кардиолошке столице које се налазе у возилу ће олакшати  смештање непокретних и слабопокретних пацијената.

Возило је сигурно, удобно и климатизовано –објаснила је др Јасмина Станковић.

Пријему новог санитетског возила присуствовали су челници града Шапца, градоначелник др Александар Пајић и председник скупштине града Немања Пајић.