Почели прегледи деце у школама

Почели прегледи деце у школама

У оквиру пројекта Повећање учесталости физичке активности и правилне исхране код деце основношколског узраста, после набавке потребних реквизита и опреме, наши лекари обавили су прегледе ученика у основним школама „Јанко Веселиновић“ и „Николај Велимировић“. Реч је о ученицима другог и трећег разреда, а циљ нам је био да уочимо неправилности у развоју деце, уколико их има.

Ранији подаци говоре да чак 31% младих, узраста од 7 до 19 година има проблема са прекомерном телесном масом, а само четвртина деце бави се неком физичком активношћу. Све то је и био повод за овај наш пројекат, у оквиру ког ће у наредном периоду стручњаци радити са децом која имају промене на коштано-зглобном апарату, попут криве кичме, равних табана или неправилног држања и прекомерне тежине.

На крају пројекта обавићемо евалуацију, која подразумева поновни преглед деце и упоређивање са ранијим резултатима, како бисмо утврдили ефекте обављених активности. Пројекат је у потпуности бесплатан за све наше кориснике, траје годину дана, а осим школа, у овај пројекат укључен је и Град Шабац, који заједно са образовним установама обезбеђује простор и услове за реализацију свих активности.