Почео „Базар здравља“ са поруком: Нека о Вашем здрављу брину најбољи

Почео „Базар здравља“ са поруком: Нека о Вашем здрављу брину најбољи

Дом здравља Шабац почео је акцију „Базар здравља“ на Шабачком хиподрому у оквиру IV Шабачких коњичких свечаности. Други дан свечаности, који је обележила трка Меморијал краља Александра, највећа на овим просторима, био је изузетно посећен, па је и присуство наше екипе изазвало велико интересовање. На нашем штанду, осим могућности да провере притисак, ниво шећера у крви, сви посетиоци били су у прилици да се консултују са нашим лекарима, добију савет, а уз савет, и јабуку на поклон, као симбол здравог живота и наше сталне интенције да о здрављу мислимо док је време. Подршку екипи на терену дали су и прим. др Мирослав Поповић, директор наше установе и Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац.

SVI PACIJENTI

– Базар здравља је пандан нашој акцији Караван здравља, коју организујемо већ неколико месеци. Добро искуство, велико интересовање и позитивне реакције наших суграђана који су искористили присуство лекара у својим селима, били су повод да акцију проширимо и на градско подручје. Ово је почетак акције, а наредних месеци лекарски прегледи биће доступни нашим суграђанима у Шапцу. Зато апелујем на наше сугађане да искористе прилику и на време, пре него што лекар заиста затреба, провере своје здравље – каже прим. др Мирослав Поповић.

DR M

Као репрезентативна установа примарне здравствене заштите Дом здравља Шабац ради на свим аспектима унапређења бриге о здрављу наших суграђана.

– Акцијом Караван здравља и овом која данас почиње, Базар здравља, Дом здравља Шабац изузетно успешно остварује своју примарну мисију – подиже ниво здравствене културе и шири свест о важности превенције. Осим тога, ове акције су од велике користи грађанима на целом подручју Шапца. Зато су изузетно важне и добар су пример како институције и установе које постоје на нивоу локалне самоуправе, треба да буду ефикасне и представљају сервис грађана. Желим посебно да истакнем ентузијазам и професионалност запослених у Дому здравља, јер то је предуслов сваког, па и успеха ових акција – каже Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља.

PACIJNETKINJA

Екипа Службе хитне медицинске помоћи наше установе дежура током целе тркачке сезоне на Шабачком хиподрому, пружајући подршку организаторима догађаја који се сврставају у најпосећеније у окружењу.

HTINA SVE SLIKE

 

Организатори су изразили захвалност на пруженој подршци, истичући улогу Дома здравља као поузданог партнера и респектабилне установе примарне здравствене заштите у нашем региону, а прим.др Мирослав Поповић, директор установе уручио је пехар победницима једне од најважнијих трка на IV Шабачким коњичким свечаностима.

FLAJERI

Наш „Базар здрављ“ наставља се активностима у градским месним заједницама у наредном периоду.